kosazeneiskola@gmail.com
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 60.
Telefon: +36-88/438-419 Mobil: +36-30/143-9880

Tájékoztató koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési Terve alapján a koronavírus elleni védekezés érdekében a Kósa György Zenei AMI-ban a következő előírásokat vezetjük be.

– Hagyományos iskolakezdésre készülünk szeptember 1-én. Ugyanakkor a járványügyi helyzetre való tekintettel, a megelőzés szempontjából bizonyos korlátozó intézkedéseket kell hoznunk.

– A nevelési-oktatási intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Tájékoztatjuk a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek (láz, köhögés, nátha, torokfájás), a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés van.

– Az a tanuló, aki szüleivel augusztus 17-31. között külföldön (sárgával, vagy pirossal jelzett országban) volt, két hét karanténra köteles, vagy kettő negatív koronavírus tesztet kell bemutatnia.

– Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.

– A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.

– Kérjük a tisztelt szülőket, hogy gyermeküket csak az iskola kapujáig kísérjék el, az iskola területére csak nagyon indokolt esetben jöjjenek be. Online és telefonon vegyék fel a kapcsolatot a pedagógusokkal.

– Az iskolába való belépés után a bejárati ajtóban elhelyezett kézfertőtlenítőt kell használni, majd a mosdóban a vírusölő kézfertőtlenítővel mossanak kezet.

– Ha a szülő ügyintézés miatt szeretne az intézménybe lépni, kérjük, viseljen maszkot, és használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

– A csoportos órákon biztosítjuk a megfelelő védőtávolságot, az órák közötti tanterem fertőtlenítést.

– A tantermekben szintén található kézfertőtlenítő, hangszerek billentyűinek, felületének tisztításához fertőtlenítő törlőkendő.

– A gyermekek tanítási óráik előtt 10 perccel, tanítási óráik után 10 percig tartózkodhatnak az épületben. Ezzel szeretnénk a csoportosulást elkerülni.

TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

– Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozó kerüljön értesítésre. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket.

– A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez, kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézmények el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.

ÓRABEOSZTÁS

– A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy az órabeosztáson csak egy szülő jelenjen meg.

Az órabeosztás tervezett időpontjai és helyszínei:

Szeptember 7. hétfő 17 óra:

– Horváthné Domonkos Tímea Nagyterem

– Kéri Kolos emelet 3. terem

– Hóbor Bence földszint 1. terem

– Terjéki Anita szolfézs terem

Szeptember 8. kedd 17 óra:

– Bota Alexandra földszint 1. terem

– Szabó Anna emelet 2. terem

– Fűkéné Sebestyén Mónika szolfézs terem

– Tumpek Melinda Nagyterem

Együttműködésüket köszönjük:         

Tombor Krisztián

                                                                               Intézményvezető

Balatonalmádi, 2020. augusztus 28.